14.7.14

«Βραδιά Λόγου και Μουσικής» για τον Π.Σκούφη



Αθήνα…30.6.2014



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο "Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών ο ΠΑΜΙΣΟΣ " διοργανώνει «Βραδιά Λόγου και Μουσικής» τιμώντας έναν σημαντικό άνθρωπο της επιστήμης και της τέχνης, τον Παναγιώτη Σκούφη, ο οποίος κατάγεται από το Τρίκορφο και πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια στη Μεσσήνη.

Ο Παν.Σκούφης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία στην Ευρώπη για Νομικές σπουδές, εργάστηκε στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και άσκησε την δικηγορία στην Αθήνα. Ως άνθρωπος των Γραμμάτων έκανε αρκετές μεταφράσεις θεατρικών έργων από την Γερμανική γλώσσα που παίχτηκαν σε θέατρα των Αθηνών

Πρόσφατα έγραψε δύο αυτοβιογραφικούς τόμους με τίτλο ''Τα σταυροδρόμια της ζωής''. Το πρώτο μέρος του νέου βιβλίου του περιγράφει τη ζωή στα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας την 10ετία του 1930 και είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο για τον τρόπο που επιβίωναν οι άνθρωποι στα χωριά στον μεσοπόλεμο, τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας κ.α. Με αυτό το βιβλίο, που επιλέξαμε να εκδώσουμε, εμπλουτίζουμε την Βιβλιοθήκη του ΠΑΜΙΣΟΥ, με βιβλία που αφορούν την γενέτειρά μας Μεσσήνη, το Νησί μας.

΄Ηδη, έχουμε εκδώσει το 2003 άλλο ένα βιβλίο του Π.Σκούφη με τίτλο ''Αναμνήσεις από το Νησί''.



Επιλέξαμε για άλλη μια χρονιά το μαγευτικό χώρο στο εξωκκλήσι της Αγ. Παρασκευής και ορίσαμε την 19.7.2014 ημέρα Σάββατο και ώρα στις 8,30 το βράδυ για την εκδήλωση.



Στο πρώτο μέρος μιλούν και παρουσιάζουν τον συγγραφέα και το βιβλίο του «Σταυροδρόμια της Ζωής» οι:

·         Απόστολος Γεωργιάδης, Ακαδημαϊκός

·         Θεμιστοκλής Σ. Ξανθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.,

·         Θεόδωρος Μπρεδήμας, δημοσιογράφος

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Βάσια Σαραντοπούλου



Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί Μουσική Βραδιά με θέμα:“Δρόμοι παλιοί” με τον Γιάννη Θωμόπουλο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.