4.2.16

Χαιρετισμός στην κοπή της πίτας 2016


Αθήνα 24.1.2016
Καλημέρα, καλή χρονιά να έχουμε με υγεία προσωπική και οικογενειακή.
Ευχόμαστε τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες των προηγούμενων γιορτινών ημερών.
Καλωσορίζουμε στην παρέα μας τον αντιδήμαρχο Κώστα Γεωργακόπουλο, εκπρόσωπο του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αλέκο Πάτσιο από τον αδελφό Σύλλογο "το Νησί", τον Μιχάλη Αλεβίζο της Εταιρίας Εικαστικών Τεχνών "Α.Τάσσος", τον Μάρκο Χαρίτο από τα Βουνάρια και υπεύθυνο στην ΣΤΑΣΥ. Ευχετήριο μήνυμα λάβαμε από τον περιφερειάρχη Π.Τατούλη.
Από τα σημαντικά του κοινωνικού δελτίου της περασμένης χρονιάς, επισημαίνουμε:
Την επανατοποθέτηση του Σάκη Θεοδωρόπουλου, ως πρόεδρου στο σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της χώρας, την Λυρική Σκηνή. Αυτό το γεγονός έρχεται να επιβραβεύσει την χρηστή διοίκηση αλλά και την διεύρυνση των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Λυρικής εκτός των καλλιτεχνικών αιθουσών της Αθήνας, σε ανοιχτούς χώρους σ' όλη την Ελλάδα.
Παρουσιάζουμε την Ευγενία Αδαμοπούλου, κόρη του πρόωρα χαμένου Πέτρου, γιατί ως εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Αιγάλεω, με την δραστηριότητά της κατέρριψε όλα τα στερεότυπα που συνοδεύουν την δημοσιουπαλληλική ιδιότητα και ιδιαίτερα του εκπαιδευτικού σε δημόσιο σχολείο. Η Ευγενία λοιπόν προσέφερε στους μαθητές της με δικό της προσωπικό κόπο, μοναδικές και αξέχαστε εμπειρίες, που θα παρουσιαστούν στον επόμενο Πάμισο.
Οι δυο μεγάλοι ιστορικοί μας γράφουν για την Επανάσταση του '21. 
Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, εξέδωσε το "Δυο πρίγκιπες στην Ελληνική Επανάσταση" αναφερόμενος στους δυο αδελφούς, τον Αλέξανδρο και τον Γεώργιο Κατακουζηνό, Ρώσους πρίγκιπες και μέλη της Φιλικής Εταιρείας που μετείχαν στην Επανάσταση.
Ο Βασίλης Κρεμμυδάς, εκδίδει σύντομα την Ιστορία του 1821, έτσι όπως τάχει δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια, που ερευνά και διδάσκει Ιστορία.
Επίσης ο Θεόδωρος Λιανός εξέδωσε το 2015 το βιβλίο "Οικονομικά φαινόμενα στην αρχαιότητα".
Ο Στέφανος Ληναίος, μαχητικός και χαλκέντερος είναι πλέον ο κινητήριος μοχλός του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα".
Ο Τάκης Κατσουλίδης, ετοιμάζει μια σημαντική έκθεση που θα εγκαινιαστεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 2 Φεβρουαρίου. η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά ελλήνων και ξένων για τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ο Περικλής Αλμπάνης, υπηρετεί το θέατρο στην περιφέρεια. Φέτος δημιουργεί στη Σπάρτη και την Μεσσήνη σαν σκηνοθέτης
Τέλος
ο Βαγγέλης Δούβαλης εξέδωσε τον 2ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Ο περίπατος".
Καλή χρονιά να έχουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.